Home » Methode

De manier waarop wij werken is alles behalve standaard; ik kleur buiten de lijntjes en durf te roepen dat de BMI een totaal achterhaalde formule is die voor veel mensen niet eens haalbaar is!
Iedereen is anders, ieder lichaam is anders en als je 10 vrouwen van 75 kilo naast elkaar zet dan zijn ze allemaal anders. Hoe kun je dan promoten dat iedereen "gemiddeld" moet zijn?

Wij vinden het vooral belangrijk dat jij jezelf weer mooi en leuk gaat vinden en of je nou van 65 naar 58 kilo wilt gaan of van 125 naar 75 kilo.... het maakt niks uit; zolang jij maar blij bent!
Wij werken niet met standaard regeltjes en volgens de boekjes maar kijken naar jou als persoon en naar wat jij wilt bereiken.
Voeding is een belangrijk onderdeel van de methode maar de juiste mindset creëren en bekijken naar bepaalde eetgewoontes en gedrag vandaan komen is net zo belangrijk.

Hierbij wil ik wel benadrukken dat we je gezondheid voorop stellen en er nauwkeurig naar jouw vetpercentage, viscerale vet etc gekeken wordt en proberen we je zo gezond mogelijk te krijgen en is het zeker zo dat mensen met diabetes, een te hoge bloeddruk en andere klachten vaak gebaat zijn bij een paar kilootjes minder op te teller.
Het is dus niet zo dat we willen promoten dat "dik zijn" gezond is want dat is het niet!
Wel willen we laten zien dat je ook curvy, gezond en mooi kunt zijn zonder naar niet haalbare idealen te strijden waar je alleen maar ongelukkiger van wordt!

De methode is als volgt: geen shakes of crashdiëten waarbij je snel gewicht verliest en vervolgens de kilo's weer dubbel zo hard aankomt en die ook nog eens uiterst ongezond zijn.

Mijn begeleidingsplan is gezond en leuk en er wordt rekening gehouden met het feit dat het leven ook nog gewoon een feestje mag zijn en dat niet alles in het teken van de slanke lijn moet staan. Een keertje zondigen mag dus best maar ik probeer je vooral te stimuleren om na zo'n dagje weer door te zetten en verder te gaan!

Tijdens de eerste afspraak wordt je gewogen, opgemeten en bespreken we wat voor jou een gezond en haalbaar gewicht zal zijn en dat wordt je uiteindelijke doel en streven.
Je krijgt een persoonlijke map met een gewichtskaart waarin we elke week vermelden hoeveel je bent afgevallen of aangekomen.
Bij elke drie kilo eraf krijg je een stempel op je kaart en dat zal je zeker stimuleren!
In die persoonlijke map krijg je ook elke week een weekmenu waaraan je je dient te houden.
Dit zullen simpele menu's zijn die iedereen kan maken; of je nu een gezin hebt of alleen woont, ik probeer het zo makkelijk en simpel mogelijk te houden en er hoeven binnen een gezin geen verschillende potjes gekookt te worden; iedereen eet gezellig en lekker mee!
In de weekmenu's houd ik rekening met seizoensproducten en trendproducten en tijdens de weegmomenten kun je advies vragen over het menu.
De menu's zijn gevarieerd, simpel en lekker en af en toe staat er eens een smakelijke verrassing in die je op dat moment zeker gaat waarderen. Alle extraatjes smaken dan ineens zoveel beter!
Ik vind het belangrijk dat je ook af en toe eens iets lekkers kunt nemen en hou daar rekening in binnen het weekmenu, want het leven moet natuurlijk wel leuk blijven en ik vind het belangrijk dat je leert om gedoseerd met snacken om te gaan.
Je dient je, naar gelang het aantal kilo's dat je wilt afvallen, een x aantal weken aan deze menu's te houden en zo uiteindelijk bij je streefgewicht te komen. 
Daarnaast kom je wekelijks op het spreekuur om op de weegschaal te gaan en zo je gewicht goed bij te houden. Bij elke 5 afgevallen kilo's worden je arm, benen, heup, buik en borstomvang gemeten om zo te zien hoeveel je in omtrek afvalt.
De weegmomenten zijn persoonlijk en niet in groepsverband zodat jouw privacy gewaarborgd blijft.
Tijdens het intakegesprek wordt er een foto van je gemaakt en als je op je streefgewicht bent maken we er nog eentje. Ik maak van beide foto's dan een mooie resultaatfoto die je altijd aan iedreen kunt laten zien of op je koelkast kunt plakken zodat je niet meer in de verleiding komt om terug naar af te gaan!

Het is de bedoeling dat je het gehele afslanktraject blijft volgen want als je eenmaal aan je missie begint dan moet je deze ook willen afmaken.  Ik zie iedereen het liefst helmaal tevreden de deur uit gaan!
In eerste instantie kom je om af te slanken en gezond te worden maar het traject daarna vind ik nog veel belangrijker omdat op gewicht blijven vaak moeilijker is dan het afslanken zelf. Vaak moet je ook nog wennen aan je nieuwe lichaam en klopt het plaatje in de spiegel nog niet geheel met hoe je in je hoofd over jezelf denkt.
Als je je streefgewicht hebt bereikt blijf je nog 9 weken onder begeleiding maar dan volg je alleen het doordeweekse menu en in het weekend mag je zelf bepalen wat je eet zodat je lichaam weer langzaam went aan meer voeding per dag maar zodat je wel op gewicht blijft zonder aan te komen.
Zo leer je om door de week op te letten met wat je eet en in het weekend kun je dan genieten van meer lekkers.
Je komt dan nog steeds wekelijks wegen als stok achter de deur. 
 
Als je gewicht al die tijd in balans blijft kun je een strippenkaartje kopen om op een door jouw gekozen termijn op nacontrole te komen.
Met het strippenkaartje mag je 6x wegen voor het tarief van 5 losse weegmomenten... je hebt er dan dus eentje gratis.
Je mag zelf weten of je eens per maand, eens per 6 weken of op een ander gewenste termijn wil komen.
Ook is er dan de mogelijkheid om het traject weer te starten als je toch weer een terugval hebt.

Het natraject is ontzettend belangrijk en op het moment dat je begint aan deze methode stem je ook in met het natraject. Je bent tenslotte ook een beetje mijn "visitekaartje" en ik wil graag dat je tevreden het hoofdstuk afsluit en dat dit je laatste afslankpoging zal zijn maar wel eentje met succes!
Voorwaarde van het afslankprogramma is wel dat als je vroegtijdig besluit om te stoppen met het afslankprogramma* dat je dan een opzegtermijn hebt van twee maanden*.
Dit is ook een extra stok achter de deur om niet bij de eerste beste tegenslag de handdoek in de ring te gooien. De ervaring leert dat mensen juist in die twee maanden ineens een sterke wil krijgen om door te zetten en dan alsnog hun doel bereiken!

Iedereen is welkom; wil je 5 kilo kwijt of 50 kilo; voor mij is iedereen een uitdaging!
Ik luister naar jouw wensen en voor mij hoeft niemand met een maatje 38 de deur uit... ik vind het veel belangrijker dat je lekker in je vel zit, welke maat daar ook bij past!
Ook kinderen met overgewicht zijn welkom; ik probeer een gezond en leefbaar menu te creëren voor het hele gezin waardoor het kind in kwestie niet het gevoel heeft "bijzonder" te zijn doordat het als enige anders moet gaan eten en waarbij alle lekkernijen ineens geschrapt worden. Ik kan jullie als gezin leren om gezond en gevarieerd te eten en daarnaast ook lekker te eten met zo nu en dan ook eens een heerlijk zondigmomentje! Het is geen enkel probleem als de rest van het gezin geen last heeft van overgewicht; we passen dan simpelweg de porties aan!
Ook voor vrouwen met een zwangerschapswens is mijn methode een perfecte manier om de natuur een handje te helpen aangezien gezonde en gevarieerde voeding heel belangrijk is als je probeert zwanger te raken (en er verder geen aantoonbare medische complicaties zijn vast gesteld waardoor een kinderwens uitblijft). Vooral als je last hebt van overgewicht kan dat je kinderwens in de weg staan en kunnen enkele kilo's lichter je droom verwezenlijken.

Dan bestaat er ook nog de mogelijkheid om het afslankprogramma online te volgen. Dit is alleen mogelijk voor mensen die niet in de buurt wonen of mensen die al bij mij onder behandeling zij maar door een operatie of langdurig ziek zijn en tijdelijk niet in de mogelijkheid zijn om naar de praktijk te komen.
Het online afslankprogramma is identiek aan bovenstaande methode alleen mis je dan een stukje persoonlijke begeleiding omdat je niet wekelijks naar het spreekuur komt. Je krijgt een persoonlijke lijnmap toegestuurd en je brengt wekelijks, via de mail, verslag uit.
Je kunt je vragen via de mail (of tijdens het telefonische spreekuur) stellen en ik zal je op die manier zo goed mogelijk proberen te begeleiden. Je mailt wekelijks je gewicht door (liefst met een foto van de weegschaal zodat er een goede controle en stok achter de deur is) en je ontvangt elke week een fris en nieuw weekmenu via de mail. Ook met het online afslankprogramma worden goede resultaten bereikt..


De kosten bedragen  65 euro per maand en dat is inclusief de weekmenu's en wekelijkse weegmomentjes.

* Dwz als je je streefgewicht, dat we samen hebben vastgesteld, niet hebt bereikt.
* Een vroegtijdige opzegging dient vóór de eerste van de maand te geschieden.