Home » Over mij

Mijn naam is Bianca Vroomen-Tjan en "just married" met mijn liefde Marco. 
We hebben onlangs ons landelijke droomhuis in Landgraaf gevonden en vormen hier een doldwaas samengesteld gezin met 6 kids, 2 chihuahua's en een poes!
Ik run met veel liefde mijn eigen praktijk: Curvylicious waarin ik mensen coach om de kijk naar zichzelf te veranderen dmv gewichtsverlies.

10 jaar lang woog ik 125 kilo en was ik dood ongelukkig, bleef hierdoor eten en werd nog ongelukkiger... het bekende verhaal!
Alle diëten, shakes en methodes had ik geprobeerd maar verviel steeds weer terug in mijn oude gewoontes.
Maar ineens ging de knop om, stopte ik met snoepen en de vette hap en viel zo'n 50 kilo af in anderhalf jaar tijd.
Mijn doel was nooit om een maatje 38 te creëren want ik hou van curves en vind het veel belangrijker om gezellig te kunnen leven dan het "perfecte" lichaam te hebben... en wat is perfect eigenlijk?
Jarenlang heb ik gestreden tegen de kilo's en uiteindelijk lukte het me om af te vallen maar daarmee was het nog niet klaar... het gevecht blijft en ook ik blijf dagelijks de strijd tegen de kilo's aan gaan.
Nadat ik een galblaasoperatie moest ondergaan, merkte ik dat afvallen moeilijker ging en aankomen des te sneller. Ik raakte gefrustreerd en raakte daarboven op nog eens ziek en moest 2x een periode prednison slikken waardoor de kilo's eraan vlogen.
Het was echt een niet te winnen strijd en werd er dood ongelukkig van.
Dat was het moment dat ik mijn werk als gewichtsconsulente wilde opgeven; het werk waar ik zo van hou!
Ik ben gaan praten, schrijven en gaan werken aan mezelf...
Het heeft even geduurd maar ik ben mezelf gaan accepteren en ben trots op wie ik ben en op wat ik heb bereikt, trots op alle lieve mensen die ik heb mogen helpen om hun doelen te behalen en "hell no" dat ik nog twijfel aan mezelf.

Na lange tijd te hebben getwijfeld of ik mijn werk als gewichtsconsulente wel kon doen (want geef ik wel het goede voorbeeld) kwam ik uiteindelijk tot de conclusie dat mijn enthousiasme, doorzettingsvermogen en mijn eigen jarenlange gevecht tegen de kilo's mij juist goed maken in wat ik doe. Het heeft met ervaring en enthousiasme te maken, de kracht om mensen te motiveren en helemaal niks met een maat.
Ik heb mijn missie tenslotte ook al volbracht door van 125 kilo af te vallen naar mijn maatje 42 waar ik trots op ben!
Nu ben ik waar ik wil zijn; niet perfect en met rondingen maar wel helemaal gelukkig!

Ik schreef een artikel hierover en veranderde de doelstelling binnen mijn praktijk; niks geen BMI van 21 maar gewoon gezond eten met je verstand, genieten van het leven en werken naar een maat die bij jou als persoon past en niet bij de "idealen" van de modeblaadjes en buitenwereld.
Een maatje in een kledingstuk of het "ideale" gewicht is voor iedereen verschillend en zegt niets over wie je bent of over hoe je je voelt.
Curvylicious ontstond; afslanken maar dan anders!

Ik ben geen standaard gewichtsconsulente meer, ik kleur niet meer binnen de lijntjes maar volg geheel eigenwijs mijn eigen weg.... nu ben ik een lifestylecoach en wil mensen gewoon blij maken met hun zelfbeeld.
Daarnaast blog ik over afvallen, het leven met curves en wil ik je laten zien hoe fabulous je er uit kunt zien met rondingen en een maatje meer!
Rock those curves!!

Met mijn verhaal hoop ik mensen te inspireren en de innerlijke strijd met zichzelf te laten aangaan, dan is mijn missie geslaagd.

Laat mijn verhaal jou inspiratie geven want als ik het kan; kan iedereen het!!! Liefs Bianca